Please reload

Viimeisimmät artikkelit

Projektityökalu prosessijohtamiseen – WBS-menetelmällä "tuotos"-johtamiseen (Work Breakdown Structure)

04.01.2018

1/10
Please reload

Suosituimmat artikkelit

Organisaatiodementia uudistumisen esteenä?

17.8.2017

Kun ihmisellä on alkava ”dementia”, tekee hän yleensä asiat samalla tavalla kuin eilen, ajattelee ja näkee asiat samalla tavalla, ei mielellään ryhdy mihinkään uuteen ja pelottavaan, hän ei juurikaan ideoi tai keksi uusia tapoja tehdä asioita. Samanlaisuus ja rutiinit ovat turvallisia. Ei venettä ole kiva keikuttaa. Hänen kykynsä luovuuteen on ehkä surkastunut. Eikä hän välttämättä ole edes kovin vanha, tuskin keski-ikäinen.

 

Miten hän on joutunut tähän tilaan? Asiat ovat menneet mukavasti tähän asti ilman, että on tarvinnut ottaa sen kummempia riskejä. Ei ole tullut ryhdyttyä mihinkään, missä joutuu panemaan itsensä todella likoon. Opiskelukin sujui aikanaan melko vaivattomasti. Työelämässäkään ei ole tarvinnut käyttää aivojaan kovin rankasti. Onko aivojen toimintakyky laskenut alimmalle selviytymistasolle?

 

Entäpä hänen työyhteisönsä?  Onko hän ja hänen samankaltaisten työtovereidensa myötä myös organisaatio sairastunut ”organisaatiodementiaan”? Toimintaympäristö näyttäisi muuttuvan ja vaikeutuvan kiihtyvällä tahdilla. Pitäisi uudistua, innovoida, kehittää, muuttua ja ehkä digitalisoitua. Mutta löytyykö porukalta uskallusta, kykyä ja tahtoa kyseenalaistaa, ideoida ja kokeilla uusia toimintatapoja? Mennä uusille alueille uudella tavalla vai tyytyykö se vain kurjistamaan toimintaedellytyksiä leikkaamalla kustannuksia? Mitä pitää tapahtua, että herätään tästä organisaatiodementian koomasta? (organisaatiodementia on itse keksimäni termi tälle vakavalle sairaudelle)

 

Onhan organisaatiossa kuitenkin osaamista. Palveluissa ja tuotteissa on paljon toimivia osasia. Prosessi toimii monillakin osa-alueella. Talouskaan ei ole vielä ihan kuralla. Miten organisaatio löytäisi uuden suunnan ja tavan hyödyntää toimivia osasia uudella tavalla, uusina tuotteina ja palveluina? Vieläpä yhtenä joukkona, kun menestystä ei useinkaan saavuteta yksilöiden sankarisuorituksina?

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Seuraa meitä
Please reload

Etsi tageilla
Please reload

Arkisto
  • Menestystakomo Oy
  • Menestystakomo Oy
</