MINDMAPEILLA TEHOA TYÖHÖN

Kuluuko ajastasi liian iso osa muistioiden ja suunnitelmien kirjoittamiseen? Entä joudutko lukemaan paljon liian monisanaisia tekstejä? Tai joudutko tekemään muistiinpanoja palavereissa? Voisiko mindmapin soveltaminen olla avain kirjallisen viestintäsi tehostamiseen. 

MIKÄ ON MINDMAP?

Mindmappi eli miellekartta on graafinen kuvaustapa, jonka kehitti 60 -luvun alussa englantilainen aivojen käytön asiantuntija Tony Buzan. Tekniikan toimivuus aivoissamme perustuu siihen, että mindmapin rakenne muistuttaa ihmisen aivojen solu- ja tallennusrakennetta. Tämän vuoksi aivojen on helpompi painaa sen sisältö kuvana mieleen ja muistaa siinä olevat asiat. Lisää tietoa mindmapeista ja Tony Buzan’ista löydät Tonyn sivuilta WWW.TONYBUZAN.COM/ABOUT/MIND-MAPPING/  .

MIKSI KÄYTTÄISIN MINDMAPPEJA?

Tutkimusten mukaan proosatekstissä 90 prosenttia sanoista on tekstin ymmärtämisen kannalta turhia. Lisäksi mindmappien laadinta vie harjaantuneelta todella vain murto-osan verrattuna vastaavasta proosatekstin kirjoittamiseen kuluvasta ajasta. Mindmapin esitystapa soveltuu lähes kaikkeen dokumentointiin, mutta parhaimmillaan se on ideoinnissa ja suunnitelmien teossa. Ajansäästö omassa työssäsi on ällistyttävä.

 

Jos organisaatiossasi käytettäisiin laajalti mindmap -tekniikkaa, saavutettaisiin sillä ajansäästön lisäksi viestinnän ja tiedonhallinnan merkittävä tehostuminen. Lisäksi toiminta keskittyy paremmin oleelliseen, koska mindmap -tekniikka on voimakkaasti fokusoiva esitystapa. Näistä syistä johtuen voidaan todellakin puhua jopa viestinnän mullistuksesta.

MITÄ OPIN VALMENNUKSESSA?

  • miten mindmapeilla saadaan tehoa työhön

  • tuntemaan Mind Manager -ohjelmiston perusominaisuudet

  • laatimaan ja muotoilemaan mindmappeja

  • käyttämään mindmappien ideointityökaluja

  • tuottamaan valmiita mindmap -runkoja

  • käyttämään aikaa, rahaa ja resursseja yhteenlaskevia
    työsuunnitelmia esim. projektin toteutussuunnitelmia

  • hallitsemaan mindmapin avulla esimerkiksi koko projektin dokumentaatiota

OHJELMA

1 PÄIVÄ

MITEN VALMISTAUDUN VALMENNUKSEEN?

Valmennus perustuu Mindjet-yhtiön Mind Manager versioon 16. Vain tämä ohjelmisto kelpaa, koska valmennus perustuu sen ominaisuuksiin. Asenna siis Mind Manager -ohjelmisto koekäyttöön omalle koneellesi ja varmista, että se avautuu ja toimii.  Ohjelmiston voit ladata WWW.MINDJET.COM - sivustolta

Saat koekäyttää ohjelmistoa ilmaiseksi 30 päivää. Sen jälkeen ohjelmiston käyttäminen ei onnistu ja sinulta vaaditaan lisenssiavain, jonka saat vain ostamalla ohjelmiston.

Mind Manager -ohjelmistosta on olemassa sekä Microsoft että Mac - versio. Mac-versio on hieman rajatumpi.

Ilmoittautuminen ja hinta

Ilmoittautuminen valmennukseen tapahtuu Wakarun www.oppia.fi-palvelun kautta.

Yrityskohtaiset räätälöidyt valmennukset: 

 Tapio Isolammi

myynti@menestystakomo.fi

+ 358 40 555 5500. 

 

Menestystakomo Oy | Fredrikinkatu 61A | 00100 HELSINKI | FINLAND